OLGalaxis

OLGalaxis är ett pusselspel avsett för en person. Du är ute i skogen och ska hitta fyra kontroller.

Version: 2000
Systemkrav: Java plugin

Kör OLGalaxis!

Idén till spelet är snodd från ett gammalt Macintosh-spel vid namn "Galaxis". Fast då letade man inte kontroller...

Spelet är utvecklat och kompilerat med en gammal version av Java, men det verkar köra bra även med de senaste Java-versionerna.

Hur man spelar

Spelytan

Spelytan är en rektangulär yta som består av 20 x 9 fält. Från varje fält kan du söka i åtta riktningar: horisontellt, vertikalt och diagonalt. Du kommer att bli informerad om antalet kontroller synliga från just det fältet. Numret visas i fältet. Men se upp: När en kontroll ligger bakom en annan, syns inte den som är bakom. Sökningen kommer alltså bara se en kontroll.

Hur man gör en sökning

För att göra en sökning, klicka helt enkelt med vänster musknapp på ett fält. Linjerna som går från detta fält kommer att genomsökas. Resultatet kommer att visas med en ring som innehåller en siffra som visas antalet träffar. Detta har nu räknats som en sökning.

Antalet sökningar du gjort visas ovanför spelytan. Där kan du också se hur många kontroller du har kvar.

När du hittar en kontroll, så visas en kontrollsymbol i fältet.

Markera fält

Du kommer att märka att vissa fält inte kan vara en kontrollplats. Då kan du märka dessa genom att klicka med höger musknapp. Ett träd kommer då att visas. Dessa markeringar är bara till för att hjälpa spelaren och spelet påverkas inte i övrigt. Ett fält som visar ett nummer kan inte markeras, men du kan söka ett markerat fält.

När du vill markera flera fält på rad, dra med höger musknapp från första fältet till sista. Bara tomma fält kommer att påverkas.

Gömma nummer

När du har analyserat ett nummer du har fått vid en sökning, kan du dölja numret genom att klicka med höger musknapp. Då kommer en tom ring att visas. Du kan få tillbaka numret genom att klicka med vänster musknapp.

Målet

Målet är naturligtvis att hitta alla fyra kontrollerna med så få sökningar som möjligt. Klarar du det på tjugo sökningar? Femton? Tio? Lycka till!