perholmberg.net:

Per Holmberg's Java Software

This site is also available in English.

Välkommen. Denna webbplats innehåller information och möjlighet till nerladdning av Java-mjukvara som jag, Per Holmberg, har utvecklat. Ett par av programmen är öppen källkod medan resten är freeware. Om du är ny på Java rekommenderar jag dig att läsa Java-FAQ:en. Läs webbplats-FAQ:en om du vill veta om denna webbplats. All typ av feedback är mycket välkommet; kontakta mig.

Till vänster listas programmen i alfabetisk ordning. Nedan en kort beskrivning per kategori.

För poweranvändaren

AnyOSZip är mitt verktygsprogram för att behandla zip-filer. Freeware.

Zuild är ett litet verktyg för att bygga zip-filer med skript-liknande text-filer. Öppen källkod.

AnyOSWeb (endast engelsk sida) är en programvara för webbservrar. Det är program som AnyOSWeb som gör att rätt sida skickas över till dig när du knappar in en adress i webbläsaren. AnyOSWeb stödjer servlets. En unik funktion är att programmet läsa webbinnehåll från zipfiler.

CharCopy (endast engelsk sida) är ett litet verktyg för att kopiera textfiler och konvertera mellan olika teckentabeller. Freeware.

För orienteraren

AnyOSSplits är ett program för att analysera sträcktider från orienteringstävlingar. Freeware.

Pers kmTid är ett litet mobiltelefonprogram för att räkna ut kilometertid, exempelvis för terräng- och orienteringslopp. Freeware.

OLGalaxis är en orienteringsvariant av ett gammalt pusselspel. Kostade ursprungligen 20 kr (!) tror jag men är idag gratis :-)

För lärande

Glosor 2000 är ett glosträningsprogram. Programmet var det första "större" programmet jag skrev. Freeware.

För utvecklaren

Document Interface Library (endast engelsk sida) är ett programbibliotek (API) för utveckare. Biblioteket implementerar flera dokumentgränssnitt. Ett program som använder biblioteket kan enkelt växlas mellan dokumentgränssnitten. Öppen källkod.

PerDoclet (endast engelsk sida) är ett litet program för att skapa snyggare och bättre dokumentation med Javautvecklingspaketets javadoc-verktyg. Öppen källkod.

PrefsEdit/Inställningseditorn (endast engelsk sida) är en enkel redigerare för att granska och ändra de programinställningar som läses och skrivs genom Javas inställnings-API. Freeware.